Niko Juntunen

Digital and Social Marketing Professional

Internetin historiaa: Netscape Navigator 1994-2008

netscape 4.78

netscape 4.78

Netscape Navigator was the flagship product of the Netscape Communications Corp and was the dominant web browser in terms of usage share in the 1990s but bt 2002 its usage had almost disappeared.

Wikipedia

Miten näin pääsi käymään

Kaikille 90-luvulla netinkäyttöä harrastaneille Netscape Navigator selain on varmasti tuttu. 1996 selaimella oli lähes 80% markkina osuus ja 2000-luvun puolessa välissä selainta ei käytännössä käyttänyt enää kukaan.

Netscape Navigator usage share

Netscape Navigator usage share

Syitä tähän rajuun alamäkeen ja lopulta tuotteen kuolemiseen olivat Internet Explorerin suosion rajähdysmainen kasvu sekä tuotekehityksen merkittävä heikennys Netscape Corporatessa. Myöhemmin AOL osti Netscapen ja ajoi lopulta selaimen lopullisesti alas vuonna 2008. Netscape oli alunperin kehitelmä maailman ensimmäisestä graafisesta selaimesta NCSA Mosaicista, jota itsekin pääsin käyttämään Otaniemen TKK:lla syksyllä 1993.

Web-selainten käyttöosuudet

Web-selainten käyttöosuudet

Myös Internet Explorer on kokenut lähes yhtä rajun käytön laskemisen, mutta sinnittelee vielä selainmarkkinoilla, johtuen siitä että selain on useassa laitteessa esiasennettuna ja siten helppo ottaa käyttöön. Google Chrome on tällä hetkellä suosituin selain lähes 50% markkinaosuudella.

Netscape

Netscape

Category: Posts