Niko Juntunen

Digital and Social Marketing Professional

Kannelmäestä itään – Keskuspuisto

Pitkästä aikaa blogin paikka. Tällä kertaa kuvia kahden päivän iltakävelystä, yhteensä noin 40 kilometriä 7 tuntia. Jalat rakoilla, mutta keuhkot täynnä Helsingin Keskupuiston raikasta ilmaa. Välillä kävin myös Vantaan Pitkäkosken puolella haistelemassa maalaismeininkiä.

Vantaanjoki

Vantaanjoki

Vantaalla tapahtuu (ei mitään)

Vantaalla tapahtuu (ei mitään)

 

Pitkäkoski

Pitkäkoski

 

Väärä hiihtosuunta

Väärä hiihtosuunta, oli pakko lopettaa hiihtäminen Keskuspuistossa ja jatkaa kävellen

Hämärä Keskuspuisto

Alkoi tulla hämärää. Onneksi Liikuntaviraston hemmot laittoi valot päälle

Aavemainen maisema Keskuspuistossa

Aavemainen maisema, missään ei näy ketään

Muuntaja Helsingissä

Muuntaja Helsingissä – näitä oli 70-luvulla vielä yksi joka kaupunginosassa

Pitkäkosken alku

Pitkäkosken alku

Pitkäkoski (ruots. Långforsen) on Vantaanjoen koski Helsingin ja Vantaanrajalla. Sen etelärannalla ovat Helsingin keskuspuiston pohjoisin osa ja suunniteltu Kuninkaantammen asuntoalue, pohjoisrannalla Vantaan Ylästö.

Kaupunkeja yhdistävä kevyen liikenteen silta kulkee Vantaanjoen yli kosken yläosissa. Talvisin suosittu Pitkäkosken ulkoilumaja sijaitsee hieman kosken eteläpuolella. Talvisilla kävelyillä voi nähdä koskikaran sukeltelemassa koskessa. (Wikipedia)

Sivolan tekojärven lähelle ei kannata mennä

Sivolan tekojärven lähelle ei kannata mennä

Silvolan tekojärvi eli Silvolan allas (ruots. Sillböle bassäng) on VantaallaYlästön kaupunginosassa, Vantaanjoen itäpuolella sijaitseva tekojärvi. Tekoaltaan omistaa Helsingin kaupunki, vaikka se onkin Vantaan puolella. Se on tärkeä osa pääkaupunkiseudun vesihuoltojärjestelmää, sillä se toimii varavesialtaana ja paineen tasaajana Päijännetunnelista otettavalle vedelle.
Silvolan tekojärven vesimäärä on noin viisi miljoonaa kuutiometriä. Järvi on noin kilometrin pitkä ja puoli kilometriä leveä. Sen pinta-ala on 47,3 hehtaaria ja suurin syvyys 17 metriä. (Wikipedia)

Category: Posts